Chocolate Chip Cookies

Chocolate Chip Cookies in Norwegian
(AKA: dope)




Ingredienser
250g smør (rom temperatur ca. 30 minutter på forhånd)
2,5dl sukker
1,75dl brun farin/sukker --pakket sammen
2 egg (rom temperatur ca. 30 minutter på forhånd)
500-600dl hvetemel
¼ ts natron
1 ts bakepulver
1 ts vanilje essens
200-400g sjokolade-chips eller opphakket kokesjokolade
*valgfritt 2,5dl havregrøt og bruk litt mindre hvetemel

Fremgangsmåte
-Varm stekeovnen til 190°C.

-Pisk smør i ca. ett minutt eller når det blir myk, tilsett sukker og brun sukker; bland godt sammen med mikser i ca. ett minutt til.

-Tilsett egget og vanilje essens og pisk godt i ca. ett minutt. 

-Tilsett natron, hvetemel og bland godt sammen.

-Tilsett sjokolade-chips (eller hopphakket kokesjokolade) og bland godt sammen.

-Del deigen og plasser disse som runde kuler på bakeplate med bakepapir, bruk gjerne to skjeer til dette. Unngå at deigen blir varm, for da vil cookiene flyte for mye utover under steking. (ca. 9-12 stk per 1 baking)

-Stek i ca. 8 to 10 minutter og når det begynner å heve seg. Kan stek en først for å se om deigen er passe fast.

-Avkjøl cookiene i ca. 5 minutter på bakebrettet før de overføres til bakerist.




50-60 stykker

Enjoy!  

No comments:

Post a Comment

Thank you for taking the time to read our blog. :-)